Külföld

Egy ukrán se bújhat el

Digitalizálták az adatokat

Ukrajna Védelmi Minisztériuma újraindította az Oberih elektronikus nyilvántartási rendszert, és digitalizálta a mozgósításba bevonható férfiak adatait – jelentette be Ivan Havriljuk védelmi miniszterhelyettes a helyi és regionális önkormányzatok kongresszusának ülésén, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.ma.

Egy ukrán se bújhat el
Az Ukrán Fegyveres Erők Nemzetközi Légiója szibériai zászlóaljának katonái bevetésen a frontvonalnál
Fotó: AFP/NurPhoto/Maxym Marusenko

Az Oberih rendszer a mozgósítási kampány minden szakaszában digitális adatkezelést biztosít minden egyes személy esetében. A rendszer integrálva van az adóhivatallal, az igazságügyi minisztériummal, az oktatási minisztériummal, a migrációs és határőrszolgálatokkal, valamint a bírósági adminisztrációval.

Mint a miniszterhelyettes megjegyezte, a mai napig 23 millió igénylést jelentettek be az állampolgári adatok frissítésére, valamint a hadköteles korú férfiak adatait digitalizálták Ukrajna mind a 24 megyéjében és Kijevben.

„A legtöbb megyében sikeresen folyik a katonaorvosi zárójelentések bevitele a rendszerbe. A még nagyobb hatékonyság és átláthatóság érdekében azonban tervezzük a toborzóközpontokban dolgozó csapatok kapacitásának növelését, a mozgósítási kampány teljes folyamatának digitalizálását minden állampolgár esetében. Célunk, hogy ennek a fontos folyamatnak minden lépésében biztosítsuk az átláthatóságot és a hatékonyságot” – emelte ki Ivan Havriljuk.

Kapcsolódó írásaink