Külföld

Holtan került elő az elrabolt izraeli fiatal

Benjamin Netanjahu miniszterelnök azt mondta, hogy a támadókat megtalálják, és felszólította az izraelieket, hogy ne álljanak a biztonsági erők útjába

Borítékolhatóan tovább fogja szítani az indulatokat annak az izraeli fiatalnak az esete, akinek a testét szombaton találták meg a hatóságok.

Holtan került elő az elrabolt izraeli fiatal
Munkában az izraeli hatóságok (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Esaias Baitel

Egy néhány órája eltűnt izraeli tinédzser holtesttét találták meg szombaton az izraeli katonaság és a rendőrség tagjai a megszállás alatt lévő Ciszjordániában – írta a Reuters. A hírügynökség szerint mindez a gázai a lassan hét hónapja tartó háború miatt kirobban erőszak fokozódását fogja magával hozni.

A 14 éves férfi pénteken tűnt el – közölték a hatóságok, és „terrortámadásnak” minősítették gyilkosságot. Miközben az izraeli erők péntek éjjel keresték a tinit, a környéken tartózkodó zsidó telepesek egy jelentős csoportja behatolt egy közeli palesztin faluba, ahol több házat és autót is felgyújtottak. A helyi orvosok szerint a telepesek akciójában egy helyi ember hunyt el - bár az még nem világos, hogy az érintettet az izraeli erők vagy telepesek lőtték agyon.

Kapcsolódó írásaink