Külföld

Blinken: Nem lesz egyetlen amerikai katona sem ukrán földön

Az amerikai külügyi vezető szerint az Egyesült Államok saját nemzetbiztonsága érdekében el fogja kerülni a közvetlen konfrontációt Oroszországgal

Egy közvetlen fegyveres összecsapás Oroszországgal Ukrajnában nem áll az Egyesült Államok érdekében – jelentette ki Anthony Blinken külügyminiszter, írta a ria.ru.

Blinken: Nem lesz egyetlen amerikai katona sem ukrán földön
Antony Blinken amerikai külügyminiszter
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

„Nem lesz egyetlen amerikai katona sem ukrán földön” – biztosította a diplomata.

Az amerikai külügyi vezető szerint az Egyesült Államok saját nemzetbiztonsága érdekében el fogja kerülni a közvetlen konfrontációt Oroszországgal.

Emmanuel Macron francia elnök február végén azt mondta, hogy Párizs mindent megtesz annak érdekében, hogy Moszkva „ne nyerje meg ezt a háborút”.

Elmondása szerint a nyugati országok vezetői megvitatták a csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségét, de egyelőre nem született konszenzus. Később a politikus, akit élesen bíráltak e kijelentései miatt, megjegyezte, hogy minden szavát alaposan megfontolták. Arra is rámutatott, hogy Párizs nem ismer határokat a Kijevnek nyújtandó segítség kérdésében.

A Kreml Macron szavait a csapatok Ukrajnába küldéséről úgy kommentálta, hogy egy ilyen fejlemény elkerülhetetlenül közvetlen katonai összecsapáshoz vezetne Oroszország és a NATO között.

Kapcsolódó írásaink