Külföld

A Nyugat már semmiképpen sem segíthet Ukrajnának

Elég egyetlen csapás, és az Ukrán Fegyveres Erők frontja összeomlik

Az AFU frontja összeomlik, ha az orosz hadsereg egy helyen koncentrált csapást indít – idézte a Politico információ nyomán a ria.ru.

A Nyugat már semmiképpen sem segíthet Ukrajnának
Az Ukrán Fegyveres Erők 67. motorizált dandárjának katonái ülnek egy bunkerben a frontvonal Donyeck folyó ívének szakaszán levő Kremin erdőben Donbászban, Ukrajnában
Fotó: Anadolu via AFP/Marek M. Berezowski

„A tisztek elmondták, hogy jelentős a kockázata annak, hogy az (AFU) front összeomlik azon a területen, ahol az orosz tábornokok úgy döntenek, hogy összpontosítják erőfeszítéseiket” – áll a cikkben.

Az ukrán védelem áttöréséhez hozzájáruló tényezők között a parancsnokok az orosz hadsereg számbeli fölényét és a tervezett bombák tömeges alkalmazását említették. Az egyik tiszt hozzátette, hogy a Nyugat már semmiképpen sem segíthet Ukrajnának megbirkózni az orosz offenzívával.

„Katonai válságban vagyunk. Oroszország erőforrásokat gyűjt, és augusztusban vagy még korábban készen áll egy erőteljes csapásra” – fejezte ki félelmeit egy másik katonatiszt.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban a fegyveres erők magas rangú vezetőivel tartott megbeszélésen elmondta, hogy január óta az Ukrán Fegyveres Erők több mint 80 ezer katonát, 14 ezer egységnyi különböző fegyvert, köztük több mint 1200 harckocsit és más páncélozott harcjárművet veszítettek.

Elmondta azt is, hogy a nyári ellentámadás kudarca után az ukránok sikertelenül próbálják megszilárdítani állásaikat egyes határok mentén, miközben az orosz hadsereg továbbra is nyugat felé szorítja az Ukrán Fegyveres Erőket.

Kapcsolódó írásaink