Külföld

Szijjártó Péter: Az ukrán elnöki hivatal vezetőjével áttekintettük a kárpátaljai magyar közösség helyzetét

A külügyminiszter szerdán megbeszélést folytat Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel a NATO külügyminiszteri tanácsülés keretében

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden újra telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével – számolt be róla a közösségi oldalán maga a magyar tárcavezető. A megbeszélés keretében áttekintették a kárpátaljai magyar nemzeti közösség jogainak helyzetét.

Szijjártó Péter: Az ukrán elnöki hivatal vezetőjével áttekintettük a kárpátaljai magyar közösség helyzetét
Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter azt írta, az ungvári találkozójukon elhatározott közös munka folyamatban van, az akkor létrehozott közös munkacsoport újabb online tárgyalására csütörtökön kerül sor, amelyen reményei szerint előrehaladást tudnak elérni.

Beszámolt arról is: áttekintették az ukrán-magyar határon zajló infrastrukturális fejlesztéseket. „Megállapítottuk, hogy azok jó ütemben haladnak ugyan, de határozottan szükséges a felgyorsításuk a rendkívül hosszú várakozási idők miatt kialakult méltatlan helyzetek felszámolása érdekében” – tette hozzá.

Szijjártó Péter közösségi oldalán az is olvasható: szerdán megbeszélést folytat Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel a NATO külügyminiszteri tanácsülés keretében.

Kapcsolódó írásaink