Külföld

Terrorcselekményt megkísérlő orosz ügynököket vettek őrizetbe

A pokolgépet a március 21-22-ei, létfontosságú ukrán infrastruktúrát sújtó orosz légicsapások során akarták felrobbantani

Ukrajnában őrizetbe vettek két személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megpróbáltak felrobbantani egy fegyverszállításra használt vasútvonalat – közölte kedden az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).

Terrorcselekményt megkísérlő orosz ügynököket vettek őrizetbe
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) bejelentette, hogy letartóztattak két személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megpróbáltak felrobbantani egy fegyverszállításra használt vasútvonalat (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Dimitar Dilkoff

A korábban őrizetbe vett személyek, akiket csak kijevi és harkivi lakosokként azonosítottak, a Poltava régióban lévő központi vasútvonal mellett robbanószerkezetet helyeztek el, és azt tervezték, hogy távirányítással felrobbantják, de az SZBU tisztjei tetten érték őket – derült ki a közleményből.

„A megszállók azt remélték, hogy tönkreteszik az ukrán fegyveres erőknek szánt fegyver-, lőszer- és üzemanyag-szállítmányok logisztikai útvonalait” – közölte az SZBU.

Az őrizetbe vettek telefonjait lefoglalták, és kapcsolattartójukat Oroszország legfőbb belföldi hírszerző ügynökségének, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) egyik tisztjeként azonosították – közölték.

A pokolgépet a március 21-22-ei, létfontosságú ukrán infrastruktúrát sújtó orosz légicsapások során akarták felrobbantani – tette hozzá a szervezet.

Kapcsolódó írásaink