Külföld

Elon Musk fontos dologra figyelmeztet

Az üzletember felemelte a szavát a demokrata kormányzással szemben

Elon Musk szerint az Egyesült Államoknak „vörös hullámra”, vagyis republikánus hatalomátvételre van szüksége – írja a Magyar Nemzet.

Elon Musk fontos dologra figyelmeztet
Elon Musk, az X (korábban Twitter) és a Tesla tulajdonosa
Fotó: AFP/Andreas Solaro

Egy közvélemény-kutatás szerint Donald Trump volt elnök nyerné a választást az egyik fontos csatatér államban, Michiganben. A felmérés szerint Trump 12 százaléknyi szavazatot szipkázott el Bidentől. A beszámoló szerint a választás nagy kérdése az lesz, hogy az afroamerikai és a fiatal szavazók, akik most a republikánus párt felé fordultak, a novemberi elnökválasztáson is így tesznek-e.

Elon Musk dél-afrikai származású amerikai technológiai vállalkozó a X-en többször is arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államoknak vége, ha az elnökválasztás nem hoz „vörös hullámot”, azaz republikánus áttörést.

„Néhány évvel ezelőttig száz százalékban a demokratákra szavaztam. Most azt hiszem, szükségünk van egy vörös hullámra, különben Amerikának vége” – írta.

Néhány hete pedig ezt írta a vállalkozó:

„Vagy vörös hullám lesz idén novemberben, vagy Amerika halálra van ítélve. Képzeljék el, hogy ez még négy évig egyre rosszabb lesz...”

Musk nemrég ellátogatott a texasi Eagle Passbe is, hogy élő bejelentkezésben számoljon be az amerikaiaknak mindarról, amit a híradókban nem láthatnak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink