Külföld

A külügynek nincs tudomása magyar áldozatokról, sérültekről

Magyar áldozatokról, sérültekről jelenleg nincs tudomásunk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a moszkvai terrortámadásra reagálva péntek este a Facebook-oldalán.

A külügynek nincs tudomása magyar áldozatokról, sérültekről
A mentőszolgálat munkatársai és katonák a Moszkva melletti Krasznogorszkban történt lövöldözés után a Crocus City Hall koncertterem előtt
Fotó: AFP/Olga Maltseva

Tájékoztatása szerint a nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak.

„A konzuli védelemre regisztrált állampolgárainkat értesítettük, és az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve folyamatosan nyomon követjük az eseményeket” – írta a miniszter.

Szijjártó Péter hozzátette: a konzuli szolgálat sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára.

Objektum doboz

Mint ismeretes, lövöldözés történt pénteken az északnyugat-moszkvai Crocus City Hall koncertteremben: a lőfegyveres és robbantásos merényletnek 40 halálos és több mint száz sebesült áldozata van.

Kapcsolódó írásaink

Lövöldözés egy moszkvai koncertteremben

ĀSok halottja és sebesültje van a támadásnak - A hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet - Washington együttérez az áldozatokkal - Medvegyev: Elpusztítjuk az ukrán vezetőket, ha kiderül, hogy ők tették