Külföld

Belehalt az ukrán férfi a mozgósítás előli menekülésbe

33 éves harkivi férfi holttestét húzták ki a Tiszából

Az orosz–ukrán háború kezdete óta ez a huszonkettedik haláleset, amikor a katonakorú férfiak úszva próbáltak meg átkelni a Romániával határos folyón. A mostani áldozat 33 éves volt – írta meg a Magyar Nemzet.

Belehalt az ukrán férfi a mozgósítás előli menekülésbe
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Rojan Shrestha

Az orosz–ukrán háború kezdete óta ez a huszonkettedik haláleset, amikor a katonakorú férfiak úszva próbáltak meg átkelni a Romániával határos folyón. A mostani áldozat 33 éves volt.

Kárpátalján a határőrök egy halott férfi holttestét találták meg a Tisza folyóban. Erről az Állami Határőrszolgálat sajtószolgálata számolt be hétfőn, írta az ukrán Korrespondent.

Egy 33 éves harkivi férfi holttestét húzták ki a Tiszából.

Objektum doboz

Hétfőn a munkácsi járás tjacsovi részlegének határőrei a Tiszában talált holttestről kaptak tájékoztatást román kollégáiktól – áll a közleményben. Az Állami Határőrszolgálat hozzáteszi, hogy a háború kezdete óta ez a már a huszonkettedik haláleset, amikor megpróbáltak átkelni a Romániával közös határfolyón.

„Tájékoztatjuk önöket, hogy a Tiszán – vízszintjének csökkenése ellenére – rendkívül veszélyes átkelni. Az éles kövek, a rizómák és a fák maradványai, a gyors és hideg áramlatok élet- és egészségkárosodást okozhatnak” – figyelmeztet az Állami Határőrszolgálat.

Kapcsolódó írásaink