Külföld

Elon Musk szerint Biden szabotálta az orosz–ukrán békemegállapodást

A milliárdos rendszeresen kifejti véleményét a háborúval kapcsolatban

Egyetlen szóval reagált Elon Musk milliomos üzletember egy orosz–ukrán háborúval kapcsolatos bejegyzésre – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Elon Musk szerint Biden szabotálta az orosz–ukrán békemegállapodást
Elon Musk, az X (Twitter) és a Tesla tulajdonosa
Fotó: AFP/NurPhoto/Klaudia Radecka

„Pontos” – ezt írta Elon Musk arra a közösségi oldalon közzétett bejegyzésre, amely szerint Joe Biden amerikai elnök szabotálta az Oroszország és Ukrajna közötti 2022-es békemegállapodást.

A SpaceX tulajdonosa a „pontos” szót David Sacks vállalkozó legfrissebb idézete alá írta, aki úgy gondolja, hogy a Biden-adminisztráció az Oroszországi Föderációval folytatott „proxy háború” kiterjesztését célzó politikát folytat.

David Sacks úgy fogalmazott:

„Miután Biden szabotálta a békeszerződést, társtulajdonosa lett ennek a háborúnak. Valójában létezett egy békemegállapodás, amely a tárgyalási küszöbön állt Isztambulban, és ezt a megállapodástervezetet a felek 2022 április elején írták alá, de mint azt most már tudjuk az elmúlt két év leleplezései révén, ezt a megállapodást a Nyugat megakadályozta.”

Elon Musk rendszeresen kifejezi véleményét az orosz–ukrán háború kapcsán. A milliárdos szerint természetes, hogy Oroszország kritikus fenyegetés esetén atomfegyvert használ.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink