Külföld

Musk meglepő kijelentést tett a NATO-ról

Musk egyetértett azzal, hogy a NATO-t már régen fel kellett volna oszlatni

Elon Musk milliárdos egyetértett David Sachs amerikai üzletembernek az X közösségi hálózaton közzétett véleményével, miszerint a Szovjetunió összeomlása után fel kellett volna oszlatni az Észak-atlanti Szövetséget – írja Ria.ru.

Musk meglepő kijelentést tett a NATO-ról
Elon Musk, az X (korábban Twitter) és a Tesla tulajdonosa
Fotó: AFP/Andreas Solaro

Az üzletember megjegyezte, hogy a NATO feloszlatása helyett a Szovjetunió összeomlása után új küldetést találtak ki a szövetség számára – a bővítést.

Véleménye szerint a szervezet új célja volt az, ami a szervezet köré a létezésének igazolásához szükséges ellenségeskedést teremtette meg.

„Tényleg. Mindig is csodálkoztam, hogy a NATO miért létezik továbbra is, annak ellenére, hogy nemezise és létrehozásának oka, a Varsói Szerződés Szervezete megszűnt létezni” – kommentálta Musk.

Tavaly októberben Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy amióta a NATO 1991-ben megígérte, hogy nem terjeszkedik kelet felé, a szövetség terjeszkedésének „öt hulláma” volt, a be nem tartás miatt nagyon nehéz párbeszédet folytatni az ilyen emberekkel.

Kapcsolódó írásaink

Elon Musk beperelte az OpenAI-t

ĀA benyújtott keresettel a milliárdos éppen azzal a start-uppal kerül összetűzésbe, amelynek egykoron a társalaptója volt