Külföld

Lánchíd Fórum a jövőért

Lezajlott a második Lánchíd Fórum (Chain Bridge Forum). A zászlóshajónak tekinthető bilaterális esemény a Royal United Services Institute (RUSI) és a Magyar Külügyi Intézet (MKI) közös szervezésében valósult meg Londonban.

Lánchíd Fórum a jövőért
A fórum résztvevői
Fotó: Facebook.com/A British Embassy Budapest közösségi oldala

Andrew Davidson, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetségének ügyvivője, valamint Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete nyitotta meg a második Lánchíd Fórumot (Chain Bridge Forum) Londonban. A bilaterális esemény a Royal United Services Institute (RUSI) és a Magyar Külügyi Intézet (MKI) közös szervezésében valósult meg a RUSI székhelyén.

Az esemény Sir Malcolm Rifkind KCMG KC, volt külügyminiszter, a RUSI Distinguished Fellow-ja, valamint Sztáray Péter, a
Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára közös elnöklésével
zajlott. A fórum hét panelbeszélgetésből állt, amelyeket politikai szakértők, képviselők, akadémikusok és döntéshozók vezettek. A témák között szerepelt az orosz–ukrán konfliktus, az ázsiai-csendes-óceáni térség helyzete, az energiabiztonság és az embercsempészet.

A találkozó kiváló alkalmat biztosított a közös külpolitikai, gazdasági és társadalmi kihívások és lehetőségek megvitatására. Az együttműködés célja, hogy egy olyan politikai platformot biztosítson, amelyen a magyar és a brit döntéshozók, valamint a civil társadalom képviselői megbeszéléseket és eszmecseréket folytathatnak egymással.

Kapcsolódó írásaink