Külföld

CNN: Kár erőlködni Ukrajnában

„Itt az ideje elismerni, hogy Ukrajna meghirdetett, nagy céljai megvalósíthatatlanok” – írta cikkében Anna Arutunyan Oroszország-szakértő a CNN honlapján.

CNN: Kár erőlködni Ukrajnában
Minden olyan reménytelen...
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Diego Herrera Carcedo

A még több fegyver és segély segítheti Ukrajna önvédelmét, de arra nincs garancia, hogy egy mintegy 37 millió lakosú ország végül le tud győzni egy több mint 140 milliós ellenfelet – olvasható Anna Arutunyan Oroszország-szakértőnek a CNN honlapján megjelent cikkében. A szerző emlékeztet, Oroszország Ukrajna elleni háborúja már harmadik éve tart, egy újabb csúcstalálkozó valószínűleg nem hoz áttörést – nemcsak azért, mert Moszkva nem lesz jelen, hanem – ami még fontosabb – mert egyik félnek sincs világos elképzelése arról, hogy mit jelent a győzelem, vagy hogyan lehet azt elérni.

Anna Arutunyan szerint a nyugati politikusok jobban teszik, ha elsősorban a Kreml tettei és nem a szavait alapján ítélnek. Ugyancsak kérdéses, hogy mit is jelentene számukra Putyin legyőzése. A szerző hozzáteszi, az elmúlt egy év során egyre kevésbé tűntek reálisnak Ukrajna meghirdetett céljai, azaz hogy az összes megszállt területét fölszabadítsa, sőt, nem szabad félrevezetni Kijevet és a nyugati országok lakosait azzal, hogy biztos a győzelem.

Kapcsolódó írásaink