Külföld

Ártatlanul meghurcolva

A rosszkor rossz helyen tökéletes esete zajlott le Lengyelországban, ahol egy brutális késelés után őrizetbe vettek egy magyar fiatalembert, olvasható az Origón megjelent cikkben.

Ártatlanul meghurcolva
Rendőri akció Lengyelországban (képünk illusztráció)
Fotó: NurPhoto via AFP/Michal Fludra

Gdansk városában brutális késelés történt, amely után a rendőrség őrizetbe vett egy magyar férfit is.

Az egész ország megrökönyödött azon a brutális vérengzésen, amely egy gdanski szórakozóhelyen történt vasárnap hajnalban: egy fiatal férfi hat másik ember megkéselt. A szurkálás a volt hajógyár területén kialakított bulihelyen, az Elektrykówban történt, és egy banális helyzet, egy egyszerű cigarettakérés okán – tájékoztat a Ripost.

Rettenetesen nézett ki a helyszín, nagyon sokan megsérültek. Volt olyan is, akit ott, helyben láttak el, más magától ment be az ügyeletre, de volt, akit a mentő vitt el – idézte korábban a Bors az egyik ott bulizó fiatalt. A késelésben többen könnyebben sérültek, ők rögtön hazamehettek, azonban hat fiatalt kórházba kellett szállítani. Közülük egy ember könnyebben, hárman súlyosabban, egyikük pedig életveszélyesen megsérült.

A lengyel ügyészség mostanra döntött: a harmincéves férfit tartóztatták le, aki így kezdetben harminc napra rácsok mögé került. A férfi azonban mindent tagad:

A gyanúsított vallomást tett, ártatlannak tartja magát. Azt állította, hogy a tette jogos önvédelem volt – mondta Grażyna Wawryniuk, kerületi ügyész.

A korábban a lengyel férfivel együtt bevitt magyar srác sorsa viszont szerencsés fordulatot vett: végül nem emeltek vádat, és végül csupán tanúként hallgatták ki, így szabadon távozhatott.

Kapcsolódó írásaink