Külföld

Az ukránok már nem bíznak Zelenszkijben és a NATO-val kötött megállapodásban

A Nyugat állítólag nem hagyta magára Ukrajnát

A kijevi rezsim vezetője, Volodimir Zelenszkij által több nyugati országgal aláírt, biztonsági garanciákról szóló megállapodások értéktelenek – jelentette ki Vaszilij Koltasov politikai elemző az Eadaily.com beszámolója szerint.

Az ukránok már nem bíznak Zelenszkijben és a NATO-val kötött megállapodásban
Volodimir Zelenszkij elnök egy katonával beszélget (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Ukranian Presidential Press Service/Handout

Szerinte Zelenszkij kezei közül kezd kicsúszni a legitimitás. Ennek egyik oka, hogy az országban elmaradt az elnökválasztás. A másik az ukrán propaganda munkája, amelynek számos negatív következménye van. Az ukránok valóban azt hitték, hogy a NATO segíthet az országon, hogy a NATO repülőgépei felszállnak, és Oroszország egyszerűen összeomlik, de most már teljesen más helyzetet látnak.

„Zelenszkij megbukhat, mert az ukrán lakosság már képes felfedezni, hogy ezek a, biztonsági garanciákról szóló megállapodások még azt a papírt sem érik meg, amelyre írva vannak” – idézte a politikai elemzőt az orosz 5-ös csatorna.

Koltasov hangsúlyozta, hogy ezek a megállapodások nem adnak mást, mint információs okot: azt mutatják, hogy a Nyugat állítólag nem hagyta magára Ukrajnát. Ami a megállapodások lényegét illeti, azok nem kötelezik a nyugati országokat arra, hogy segítsenek Ukrajnának.

Kapcsolódó írásaink