Külföld

Putyin válasza Biden dacos kirohanására megdöbbentő

Putyin: Biden nem mondhatta nekem azt, hogy ügyes vagy Vologya, sokat segítettél

A Die Welt című német lap elragadtatással fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök szellemes válaszát amerikai kollégája, Joe Biden sértésére – írja a RIA Novosztyi.

Putyin válasza Biden dacos kirohanására megdöbbentő
Vlagyimir Putyin orosz elnök próbarepülést végzett a Tupoljev Tu–160M stratégiai bombázó repülőgéppel Kazanyban 2024. február 22-én
Fotó: AFP/Pool/Dmitry Azarov

Csütörtökön Biden egy San Franciscóban tartott zártkörű kampányrendezvényen ismét sértő megjegyzéseket tett Vlagyimir Putyinra.

Az amerikai elnök azt mondta, hogy „vannak olyan őrült fiaink, mint ez a Putyin és mások, és mindig aggódnunk kell a nukleáris konfliktus miatt”.

Vlagyimir Putyin válaszul felidézte, hogy a múlt héten, amikor megkérdezték tőle, hogy a lehetséges amerikai elnökök közül ki a jobb Oroszország számára – Joe Biden vagy Donald Trump volt államfő –, azt mondta, hogy Biden, mert tapasztaltabb és kiszámíthatóbb. Szerinte Moszkva belpolitikai szempontból érti, mi történik most az Egyesült Államokban. Putyin megjegyezte, hogy Biden nem mondhatja csak úgy, hogy „Vologya, jól van, köszönöm, sokat segítettél nekem”.

Kapcsolódó írásaink

Putyin: Igazam volt Bidenről

ĀVlagyimir Putyin szerint Joe Biden azért tett rá sértő kijelentést, mert azt mondta, hogy előnyösebb lenne, ha őt választanák meg amerikai elnöknek