Külföld

Öt bevándorló vesztét okozta az elsüllyedt migránshajó

Nyolc másik embert sérülésekkel szállítottak kórházba, ketten közülük nagy mennyiségű sós vizet és üzemanyagot nyeltek

Öt illegális bevándorló meghalt pénteken, amikor mentés közben a hajójuk elsüllyedt a máltai partok közelében. A görögországi Kréta szigetétől délre pedig több mint nyolcvan bevándorlót menekítettek ki a tengerből.

Öt bevándorló vesztét okozta az elsüllyedt migránshajó
A máltai partok közelében az illegális bevándorlók hajója elsüllyedt, öt embert mér nem tudtak megmenteni
Fotó: AFP/Hans Lucas/Valeria Mongelli

Máltánál öt bevándorló – közöttük egy nő – fulladt a tengerbe - közölte a máltai hadsereg. Nyolc másik embert sérülésekkel szállítottak kórházba, ketten közülük nagy mennyiségű sós vizet és üzemanyagot nyeltek.

Mintegy huszonegy bevándorlót és menekültet kimentettek és egy befogadóközpontba szállítottak. Feltehetően Szíriából, Eritreából, Ghánából, Etiópiából és Egyiptomból származtak, és egy líbiai kikötőből indultak. A bárkán az elsődleges értesülések szerint mintegy harmincan utaztak.

A görög parti őrségre hivatkozó médiajelentések szerint a földközi-tengeri Kréta szigetétől délre több mint nyolcvan bevándorlót és menekültek emeltek ki a tengerből pénteken. hajójuk motorhiba miatt elsodródott. Az ERT görög közszolgálati rádió szerint az utasokat először egy tanker vette fel, azután adták őket át a parti őrségnek.

Az elmúlt időben megnőtt a Líbiából Görögországba eljutni kívánó migránsok száma, az embercsempészek egyre több embert utaztatnak a líbiai Tobrukból Krétára.

Az ENSZ migrációs szervezete szerint az év eleje és február 18. között 612 migráns érkezett Krétára és Gávdosz szigetére, állításuk szerint valamennyien Tobrukból.

Kapcsolódó írásaink