Külföld

A Daily Mail kiderítette, miért „horpadt” Biden arca

Sokaknak feltűnt már, hogy az Egyesült Államok elnökével nincs minden rendben

„Az elnök alvási apnoe kezelésére éjszakánként folyamatos pozitív légúti nyomású gépet visel, és ezért reggelente gyakran »horpadásokkal« az arcán látható. Ez a pántoktól van. Egyébként kicsit lassabban mozog” – mondta a lapnak egy fehér házi bennfentes.

A Daily Mail kiderítette, miért „horpadt” Biden arca
Joe Biden
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Mark Makela

A Daily Mail az elnök napirendjéről is írt. A közlésük szerint, miután felkelt, egy 45 perces edzés következik, amelyet egy gyógytornász vezet, hogy az idős politikus járását megszilárdítsa, amely különösen bizonytalanná vált, mióta 2020-ban eltörte a lábát.

Emellett – teszi hozzá a cikk – a biztonsági szolgálat mostantól egy embert állít a rámpára arra az esetre, ha az amerikai vezető elesne (nemegyszer botlott már meg ilyen helyzetekben), ő maga pedig olyan edzőcipőt visel, amely ugyan nem illik igazán a méretre szabott olasz öltönyéhez, de nem csúszós.

Biden munkanapja délelőtt 10-től délután 4-ig tart – „ekkor a legaktívabb”. Ennek kapcsán megjegyezték, az elődei korábban kezdtek és tovább dolgoztak, több sajtótájékoztatót tartottak, és gyakrabban vettek részt rendezvényeken.

„A Fehér Ház személyzete és különösen a first lady keményen dolgozik azon, hogy megvédje az elnököt az olyan nyilvános szereplésektől, amelyek során kínos helyzetekbe hozhatná magát” – írta a bulvárlap.

Kapcsolódó írásaink