Külföld

Patkányok és egerek teszik rémálommá az ukrán lövészárkokat + VIDEÓ

A közösségi oldalak is teli vannak videókkal, amin azt látni, hogy az egerek mindent belepnek az ukrán fronton

Megoldhatatlan problémát jelentenek az egerek és patkányok az ukrán katonák számára a lövészárkokban – írta meg az rtl.hu.

Patkányok és egerek teszik rémálommá az ukrán lövészárkokat + VIDEÓ
Egy katonai egészségügyi dolgozó egérrel a kezében a lövészárok előtt az ukrajnai Donyecki területen
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Özge Elif Kızıl

Egerek és patkányok lepték el az ukrán lövészárkokat, ahogy az orosz–ukrán háború frontvonalai megmerevedtek, és lehetetlenség megszabadulni tőlük – jelentette a CNN. Az amerikai hírtelevíziónak egy ukrán katona elmondta, hogy nagyjából ezer egér volt abban az árokban, amin három bajtársával osztozott: „Nem az egerek voltak a látogatók, mi voltunk az ő vendégeik.”

A csak Kira néven említett nő elmondta, hogy este csak pár órát tudott aludni az egerek miatt, amik bementek a pokrócok alá, és harapdálták őket, és hiába próbálkoztak, nem lehetett megszabadulni a rágcsálóktól.

Nem segített sem a méreg, sem az ammónia, sem az imádság – mondta el a nő. Olyan sok egér volt, hogy egy idő után már a macskájuk sem győzte az iramot.

Közben a közösségi oldalak is teli vannak videókkal, amin azt látni, hogy az egerek mindent belepnek az ukrán fronton: táskákból, kabátzsebekből, párnákból és karosszékek támláiból özönlenek elő.

Objektum doboz

Emellett Kira elmondása szerint szétrágják a rádiókat és adóvevőket, és az elektromos vezeték szétrágásával autókat és harckocsikat tesznek használhatatlanná. „Csak a mi lövészárkunkban egymillió hrivnya (9,3 millió forint) kárt okoztak” – tette hozzá az ukrán katona.

Az egerek emellett betegségeket terjesztenek a lövészárkokban – írta a CNN. Erről számolt be az ukrán katonai hírszerzés decemberben, igaz ők csak arról beszéltek, hogy az orosz oldalon szenvednek „egérláztól”, amit a belélegzett és ételekbe kerülő egérürülékek terjesztenek. A tünetek között van az ukrán hírszerzés közlése szerint egyebek mellett a hányás, a szem vérzése, kiütések és láz és az ukrán hírszerzés közlése szerint.

Kapcsolódó írásaink