Külföld

Kisebb lesz a külhoni magyar lapkínálat

Új formátumot kap a Bécsi Posta

Csaknem tizenhét év után nyomtatott kiadásról online formátumra vált a Bornemisza Péter Társaság kulturális folyóirata. A Bécsi Posta a nyomdai és postaköltségek emelkedése miatt tűnik el a standokról.

Kisebb lesz a külhoni magyar lapkínálat
Kisebb lesz a kínálat (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/dpa/Henning Kaiser

Igen jelentős változás előtt áll a Bornemisza Péter Társaság kulturális hírlevele, a Bécsi Posta – tudatta szerdán az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint a műsorból kiderült, a lap tizenhét év nyomtatott formában eltöltött idő után már csak online formában jelenik meg. E lépés reakció a megnövekedett nyomdai és postai költségekre, valamint arra a törekvésre, hogy minél szélesebb olvasóközönséghez jusson el a kiadvány – mondta az orgánumnak Másréti Kató Zoltán szerkesztő, a kiadványért felelős szervezet elnöke.

A Bécsi Posta nemcsak a formáját változtatja meg, hanem tartalmát is bővíti. Ahelyett, hogy csak egy egyesületi hírlevél lenne, teljes értékű online kulturális magazinná válik. A cikkeket nem hetente publikálják, de ami megjelenik, az kizárólag a világ magyar diaszpórájával foglalkozik majd.

Kapcsolódó írásaink