Külföld

Zelenszkij hatalmasat tévedett

Jevhen Sevcsenko szerint az ukrán vezetés tévesen úgy véli, hogy az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozás a helyes döntés

Az ukrán vezetés tévesen úgy véli, hogy az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozás a helyes döntés - jelentette ki Jevhen Sevcsenko ukrán parlamenti képviselő az Ukrán Globális Stratégiák Intézetének igazgatója Vadim Karasev ukrán politikai elemzőnek adott interjújában, írta a ria.ru.

Zelenszkij hatalmasat tévedett
Volodimir Zelenszkij
Fotó: AFP/Milan Kammermayer

A politikus azt is megjegyezte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők számos ismert tábornoka is ellenzi az NATO-hoz való csatlakozást. Így szerintük Ukrajna teljesen elveszítheti szubjektivitását.

Moszkva többször rámutatott, hogy a NATO a konfrontációra törekszik, de további bővítése nem hoz nagyobb biztonságot Európának. Vlagyimir Putyin elnök szerint Oroszország 30 éve próbál megegyezni a NATO-val az európai biztonsági elvekről, de válaszul vagy cinikus megtévesztéssel és hazugságokkal, vagy nyomásgyakorlási és zsarolási kísérletekkel szembesült, miközben a szövetség eközben Moszkva tiltakozása ellenére folyamatosan terjeszkedik és egyre közelebb kerül Oroszország határaihoz.

Kapcsolódó írásaink