Külföld

Zaluzsnij először nyilatkozott az ellene irányult lehallgatási kísérletről

„A háborúban minden megtörténhet. A nyomozás feltárja, hogy ez hogyan történt”

Igazak az információk az irodámban talált lehallgatóeszközről, de poloskákat nem csak az én szobámban fedeztek fel – nyilatkozta Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka hétfőn az Rbc.ua hírportálnak, amelyről a Karpatalja.info is írt.

Zaluzsnij először nyilatkozott az ellene irányult lehallgatási kísérletről
Valerij Zaluzsnij ukrán főparancsnok
Fotó: AFP/Ukrainian Presidential Press Service/Handout

Zaluzsnij kifejtette: „Megmondom: ez az a szoba, amelyet ma kellett volna használnom. Tegnap az ellenőrzés során találtak benne lehallgatókészüléket.” Egyúttal hozzátette, hogy ez az iroda nem az állandó helye. „Több helyen dolgozom. És ez az egyikben történt. Rég nem jártam ott. De megnéztük és megtaláltuk (a lehallgatókészüléket – a szerk.)” – jelezte, megjegyezve, hogy nem csak nála fedeztek fel lehallgatókészüléket.

Objektum doboz

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelentheti-e, hogy valaki a vezérkarból tehette volna, azt válaszolta: „Nem, régóta nem dolgozunk fülekkel. A háborúban minden megtörténhet. A nyomozás feltárja, hogy ez hogyan történt – mondta el a főparancsnok. Mint jelezte, ma reggel 07 órakor kellett volna ebbe az irodába költöznie, és az ellenőrzés után már át is ment oda.

A kérdésre, hogy elhangozhattak-e ott államtitkot képező információk, Valerij Zaluzsnij a következőket mondta: „Ezt a szobát korábban használták. De a szünet igen jelentős volt. Ezért a beköltözésemre készültek.”

Kapcsolódó írásaink