Külföld

Putyin: A Nyugat színes forradalom taktikája nem fog működni Oroszországban

A nyugati színes forradalmi forgatókönyvek nem fognak működni Oroszországban, az ellene irányuló nyugati agresszió ellenére sem – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin: A Nyugat színes forradalom taktikája nem fog működni Oroszországban
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: AFP/Anadolu/Sefa Karacan

Az oroszhirek.hu beszámolója alapján az elnök a kormányzó Egységes Oroszország párt 21. kongresszusán úgy fogalmazott: „Az évről évre növekvő valódi agresszió felszabadítása után a nyugati elit Oroszország gazdaságát és szociális szféráját akarta tönkretenni. Ráadásul a mi politikai rendszerünket akarták lerombolni. Azt gondolták és gondolják ma is, hogy zűrzavart szíthatnak Oroszországban.”

„Az ilyen destabilizálás módszerei jól ismertek, és a nyugati elitek a világ számos régiójában nem egyszer alkalmazták őket az úgynevezett színes forradalmak során” – mondta.

„De ezek a forgatókönyvek nem váltak be, és meggyőződésem, hogy Oroszországban, egy szabad, független és szuverén államban soha nem is fognak működni” – hangsúlyozta Putyin.

„Társadalmunk, minden hatalmi ág és kormányzati szint bebizonyította érettségét, megbízhatóságát és stabilitását” – mondta, hozzátéve, hogy Oroszország azért tudott válaszolni a kihívásokra, mert „folyamatosan, lépésről lépésre halad a szuverenitása megerősítésének útján, többek között a politikai és közszférában, a gazdaságban, az oktatásban és a kultúrában”.

„Fejlesztettük a föderalizmust, a törvényhozásunkat és szilárd alkotmányos alapokat. Államiságunk évszázados tapasztalataira, értékeinkre és a különböző nemzetek, kultúrák, nyelvek és vallások harmonikus fejlődésének egyedülálló hagyományaira támaszkodtunk” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink