Külföld

Az orosz hadsereg fokozza a tüzérségi tevékenységét a fronton

A tavrijai front Zaporizzsja és Donyeck megyék területétt fedi le

A megszálló erők fokozzák a tüzérségi tevékenységüket a fronton, elsősorban Tavrija irányában, de az ukrán katonák tartják a védelmet – közölte vasárnap Olekszandr Tarnavszkij tábornok, a Tavrija hadműveleti csoport parancsnoka a Telegram-csatornáján, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Az orosz hadsereg fokozza a tüzérségi tevékenységét a fronton
Ukrán katonák indulásra készen
Fotó: AFP/Genya Savilov

A jelentés szerint Tarnavszkij azt írta: „Az ellenség folytatja az aktív gyalogsági támadásokat, és fokozta a tüzérségi egységek tevékenységét. Páncélozott járműveket és repülőgépeket használ a gyalogság támogatására.” Az elmúlt nap folyamán a megszállók rakétacsapást, 13 légicsapást, 1044 tüzérségi csapást és 55 harci összecsapást hajtottak végre Tavrija irányában – tette hozzá.

„Katonáink szilárdan tartják a védelmet és aktív akciókat hajtanak végre a kijelölt irányokban” – jelezte a tábornok. „Tegnap jelentősen megnőttek az orosz hadsereg veszteségei az előző naphoz képest – 576 katona és 57 egységnyi felszerelés, 5 harckocsi, 7 önjáró löveg, 8 tüzérségi rendszer és 10 jármű semmisült meg” – állította Olekszandr Tarnavszkij.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy a tavrijai front Zaporizzsja és Donyeck megyék területétt fedi le, beleértve Avgyijivkát és Marjinkát.

Kapcsolódó írásaink