Külföld

Németországnak feltűnt valami Putyin viselkedésében

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön egy nagyszabású, élő adással egybekötött sajtótájékoztatón összegezte a 2023-as év eredményeit

Meglepő Vlagyimir Putyin orosz elnök magabiztossága az ukrajnai konfliktusban aratott eredményeiben – mondta Thomas Yeager német professzor és politológus, írta a ria.ru.

Németországnak feltűnt valami Putyin viselkedésében
Vlagyimir Putyin orosz elnök az év végi sajtótájékoztatón 2023. december 14-én
Fotó: Anadolu via AFP/Sefa Karacan

„Feltűnő volt az az önbizalom, amellyel beszélt" – jegyezte meg a politológus, majd hozzátette: Vlagyimir Putyin bebetonozta státuszát mint erős államfő.

A Nyugat által bevezetett szankciók ellenére az orosz gazdaság továbbra is növekszik, és Putyin szerint nincs szükség második mozgósítási hullámra. Így az orosz vezető magabiztos győzelemről biztosította az országot – zárta a politikai elemző.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön egy nagyszabású, élő adással egybekötött sajtótájékoztatón összegezte a 2023-as év eredményeit. Az esemény négy óra és négy percig tartott.

Oroszország többször is kifejezte tárgyalási készségét, de a kijevi hatóságok törvényi tilalmat rendeltek el ellene. A Kreml azt is megjegyezte, hogy most nincsenek meg a feltételei annak, hogy a helyzet békés irányba mozduljon el, ugyanakkor a különleges művelet céljainak elérése Moszkva számára továbbra is abszolút prioritás. Vlagyimir Putyin elnök szerint Oroszország soha nem utasította el a párbeszédet, de a másik félnek közvetlenül ki kell mondania, hogy készen áll rá.