Külföld

Az afgánok egy százaléka már Németországban él

Jens Spahn volt egészségügyi miniszter drámai szavakkal figyelmeztet a tömeges bevándorlás következményeire – számolt be a Ripost.

Az afgánok egy százaléka már Németországban él
Egy abaja ruhát viselő nő (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Denis Charlet

„Ha Németország nem veszi kézbe ezt a problémát, szörnyű lesz az ébredés” – állítja.

A CDU politikusa az iszlám kulturális területről érkező tömeges bevándorlással kapcsolatban azt mondja: „Jelenleg naponta ezer migráns érkezik szabálytalanul Németországba. Jelentős részükre hatással van az iszlám kulturális terület” – mondja a Bild főszerkesztő-helyettesének adott interjúban. A CDU képviselője szerint ez a befolyás nem szűnik meg csak azért, mert valaki átlépi a határt – írták.

„Szerintem sokan nem voltak tisztában azzal, hogy mekkora feladatot jelent, ha egy ilyen kulturális területről százezrek, sőt milliók érkeznek hozzánk” – mondja saját pártjára is utalva a volt miniszter.

Spahn többször járt Afganisztánban, és úgy tapasztalta, hogy ott az életet részben a középkori szokások alakítják. Hozzáteszi: „A világ afgán lakosságának egy százaléka jelenleg már Németországban él” – mintegy sejtetve a kultúrák közötti várható konfliktusokat. Arról is beszél az interjúban, hogy főleg az iszlám kulturális területre jellemző a zsidógyűlölet, a melegek elleni gyűlölet, valamint a férfiak és nők közötti egyenlőség hiánya.

A politikus úgy véli, a CDU túl sokáig figyelmen kívül hagyta ezt a problémát. „Még tíz évig folytathatjuk így, de egyszer eljön az a pont, hogy a problémát mások egészen radikálisan fogják megoldani.”

Kapcsolódó írásaink