Külföld

Amerikai szenátor: Senki sem hitte, hogy Ukrajna képes területeket visszaszerezni

Szerinte ezt mindenki tudja, akinek van egy kis esze

Az Egyesült Államoknak el kell fogadnia, hogy Ukrajna „átenged bizonyos területeket” Oroszországnak, és le kell zárnia a konfliktust – érvelt J. D. Vance republikánus szenátor, hangsúlyozva, hogy mind az Egyesült Államoknak, mind Ukrajnának érdeke a harcok beszüntetése, számolt be az Oroszhírek.

Amerikai szenátor: Senki sem hitte, hogy Ukrajna képes területeket visszaszerezni
J. D. Vance
Fotó: Getty Images via AFP/Getty Images North America/Drew Angerer

A törvényhozó a CNN Jake Tapper műsorvezetőjének a vasárnapi State of the Union című műsorban kifejtette, miért ellenzi az Ukrajnának nyújtott további támogatásokat, mondván, nagyon valószínűtlen, hogy Kijev képes lesz legyőzni Oroszországot és visszaszerezni az elveszített területeket, és a további pénzügyi és katonai segítség csak meghosszabbítja a konfliktust – írták.

„Mit fog elérni 61 milliárd dollár, amit 100 milliárd dollár nem? – kérdezte Vance, hozzátéve, hogy – mindenki, akinek van egy kis esze”, tudja, hogy a konfliktus tárgyalásokkal fog véget érni.

„Az az elképzelés, hogy Ukrajna visszatolja Oroszországot az 1991-es határokhoz, abszurdum. Ezt valójában senki sem hiszi el” – mondta.

„Eljutunk oda, hogy funkcionálisan mi leszünk a horgon, hogy fizessük az ukrán nyugdíjasokat, hogy újjáépítsük az országot” – folytatta, és azzal érvelt, hogy a Fehér Háznak inkább arra kellene koncentrálnia, hogy „megállítsa az öldöklést, ahelyett hogy újabb biankó csekkeket írjon”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink