Külföld

Újabb száz orosz állampolgárt evakuáltak a Gázai övezetből

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma tizenegy különjáratot küldött, amelyek 1051 embert, köztük 473 gyermeket vittek haza

A Gázai övezetből evakuált orosz állampolgárok egy újabb csoportja vasárnap reggel érkezett meg az orosz fővárosba, Moszkvába – közölte közleményében az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtóosztálya, számol be az Oroszhirek.hu.

Újabb száz orosz állampolgárt evakuáltak a Gázai övezetből
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

""Egy Il–76-os repülőgép, amelyet az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma üzemeltet, és amely orosz állampolgárok és családtagjaik egy csoportját szállítja, leszállt a Domogyedovo nemeztközi repülőtéren” – áll a közleményben. ""Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának különjárata további száz honfitársunkat hozta haza”.

A palesztin-izraeli konfliktus övezetéből orosz állampolgárok és családtagjaik evakuálására irányuló humanitárius misszió kezdete óta az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma tizenegy különjáratot küldött, amelyek 1051 embert, köztük 473 gyermeket hoztak haza – tette hozzá a minisztérium.

Október 7-én ismét fellángolt a feszültség a Közel-Keleten, miután a Gázai övezetben székelő Hamász radikális palesztin csoport fegyveresei meglepetésszerű betörést hajtottak végre izraeli területre, megölve számos, a gázai határ közelében élő izraeli kibuclakót, és elrabolva több mint 200 izraelit, köztük nőket, gyerekeket és időseket.

A Hamász a támadást válaszlépésnek minősítette az izraeli hatóságok agresszív fellépésére a jeruzsálemi Óvárosban lévő Templomhegyen található al-Aksza mecset ellen. Izrael teljes blokádot hirdetett a Gázai övezet ellen, és bombázásokat indított az enklávé, valamint Libanon és Szíria egyes területei ellen, továbbá szárazföldi hadműveletet indított a Hamász ellen a Gázai övezetben. Ciszjordániából is összecsapásokról számoltak be.

Kapcsolódó írásaink