Külföld

Az USA-nak Ukrajna támogatása a lehető legjövedelmezőbb befektetés, amiért az ukránok emberéletekkel fizetnek

Ukrajna fizeti a legmagasabb árat – az emberéletek árát

Ha Oroszországot hagyják győzni, az újabb háborúk indítására és a demokráciák lerombolására ösztönzi a többi diktátort, és a győzelmeik ára sokkal magasabb lesz, mint a mai amerikai támogatás Ukrajnának – közölte szombaton Dmitro Kuleba külügyminiszter az Instagram-oldalán, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Az USA-nak Ukrajna támogatása a lehető legjövedelmezőbb befektetés, amiért az ukránok emberéletekkel fizetnek
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Fatih Aktas

Az ukrán diplomácia vezetője kifejtette: ha Vlagyimir Putyinnak engedik, hogy Ukrajnában sikerrel járjon, az szükségképpen a világ többi diktátorát és tekintélyelvű uralkodóját motiválni fogja a szomszédos államok megtámadására és a demokráciák lerombolására. Egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a diktátorok győzelmének ára „sokkal magasabb lenne az Egyesült Államok számára, mint Ukrajna mostani támogatása”.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott támogatása nem jótékonyság, hanem befektetés az amerikai nép globális biztonságába és jólétébe, és „jelenleg ez a lehető legjövedelmezőbb befektetés”. „Érdemes emlékeztetni arra, hogy Ukrajna azon kevés országok egyike a történelemben, amely soha nem szólította fel az Egyesült Államokat, hogy küldjön amerikai csapatokat a földjére. Ukrajna fizeti a legmagasabb árat – az emberéletek árát. Mindössze azt kérjük más országoktól – és az Egyesült Államok vezeti ezt a koalíciót –, hogy adják meg nekünk a szükséges eszközöket. A feladat többi részét pedig mi magunk oldjuk meg, közös érdekeinkért harcolva, és megvédve önöket” – hangsúlyozta Dmitro Kuleba.

Kapcsolódó írásaink