Külföld

Az USA azt akarja, hogy Ukrajna 2024 végére kedvező feltételek mellett üljön tárgyalóasztalhoz Oroszországgal

Az Egyesült Államok az ukrán védelmi ipar fejlesztésén dolgozik

Az Egyesült Államok és szövetségesei elsősorban fegyverszállítással tesznek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy Ukrajna 2024 végére számára kedvező feltételekkel tudjon tárgyalni Oroszországgal – jelentette ki Jonathan Feiner, az amerikai elnök nemzetbiztonsági ügyekért felelős első tanácsadója Aspen Security Fórumon tartott előadásában, számolt be pénteken az rbc.ua hírportál – írja a politic.karpat.in.ua.

Az USA azt akarja, hogy Ukrajna 2024 végére kedvező feltételek mellett üljön tárgyalóasztalhoz Oroszországgal
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A jelentés szerint Feiner elmondta: „Szeretnénk, ha az ukránok jövő év végére olyan helyzetbe kerülnének, hogy Oroszországnak döntést kellene hoznia, hogy Ukrajna számára elfogadható feltételekkel üljön tárgyalóasztalhoz, vagy egy sokkal erősebb Ukrajnával nézzen szembe.” Szerinte Ukrajna képes lesz új ellentámadás indítására, hiszen az USA és Európa erősebb ipari bázisára támaszkodik majd, ami növeli hadiiparának kapacitásait, valamint erősíti Ukrajnát.

A tanácsadó azt is megjegyezte, hogy az Egyesült Államok az ukrán védelmi ipar fejlesztésén dolgozik. „Ezeket a kérdéseket az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumában tartott konferencián vitatták meg az Egyesült Államok, Ukrajna és Európa ipari és kormányzati képviselőinek részvételével” – emlékeztetett Jonathan Feiner.

Kapcsolódó írásaink