Külföld

Adócsalással vádolták meg Joe Biden fiát

Büntetőeljárás alá került az amerikai elnök fia, Hunter Biden. Ezúttal adócsalással vádolták meg

Az ügyészség kilenc vádpontot sorolt fel Hunter Biden ellen, többek között adóbevallás és - befizetés elmulasztását, adóelkerülést, valamint hamis adóbevallás készítését is – írj az origo.hu.

Adócsalással vádolták meg Joe Biden fiát
Hunter Biden (középen) körül tornyosulnak a botrányok
Fotó: AFP/Brendan Smialowski

David Weiss különleges ügyész szerint Hunter Biden 2016 és 2019 között részt vett egy olyan társulásban, aminek kifejezetten az volt a célja, hogy mintegy 1,4 millió dollár értékű adót ne kelljen befizetni.

HUnter biden végül befizette a 2018-as adót, de az ügyészek szerint hamis számlákkal csökkentette az őt terhelő kötelezettséget.

A vádiratban kiemeli, hogy Hunter Biden dollármilliókat költ extravagáns életmódjára ahelyett, hogy befizette volna az adót.

2016 és 2020 októbere között a vádlott drogokra, prostituáltakra, barátnőkre, luxusszállodákra, bérelhető ingatlanokra, egzotikus autókra, ruházkodásra és egyéb személyes jellegű tárgyakra költött, kivéve az adót – írja a Blikk.

Ami Hunter Biden kicsapongó életmódját illeti, Joe Biden fia évek óta a figyelem középpontjában áll. Októberben illegális fegyvertartás miatt állt bíróság elé, de hatalmas botrányt kavart, amikor Las Vegas irányába bedrogozva, prostituáltakkal együtt száguldozott autójával.

Eddig az amerikai elnök fia mindig megúszta a börtönt, júniusban is peren kívüli megállapodást kötött.

Kapcsolódó írásaink