Külföld

Iránban prostitúcióra való felbujtás gyanújával letartóztattak egy népszerű popsztárt

A rapperként is tevékenykedő énekes többször bírálta a teheráni rezsimet is

Iránban prostitúcióra való felbujtás gyanújával letartóztattak egy népszerű, a teheráni rezsimet is gyakran bíráló popsztárt, aki évekig Isztambulban élt, és a török hatóságok nemrég adták ki Iránnak – derült ki az igazságügyi tárcához közel álló Mizán hírügynökség szerdai jelentéséből.

Iránban prostitúcióra való felbujtás gyanújával letartóztattak egy népszerű popsztárt
Az iráni énekes, rapper és dalszerző, Amir Hossein Maghsoudloo, művész nevén Amir Tatalu „a romlást és a prostitúciót terjesztette”, és több alkalommal kiskorúakat is meghívott isztambuli házába
Fotó: AFP/Middle East Images/Hamed Badiee

A tájékoztatás szerint a 36 éves Amir Hossein Maghsoudloo – művésznevén Amir Tatalu - ellen több panasz érkezett a bírósághoz, köztük 18 év alatti lányoktól és családjaiktól. A hírügynökség úgy tudja, a popsztár „a romlást és a prostitúciót terjesztette”, és több alkalommal kiskorúakat is meghívott isztambuli házába.

Makszudlu 2018-ban ment Törökországba, miután nem kapta meg hazájában a zenészi engedélyt, dalait ugyanis erkölcstelennek és „nyugatosnak” minősítették. Távozása előtt már meggyűlt a baja a hatóságokkal, többször vették őrizetbe.

A rapperként is tevékenykedő énekes többször bírálta a teheráni rezsimet is, elsősorban az iszlám köztársaság sajtószabadságot korlátozó intézkedéseit és jogsértéseit.

Kapcsolódó írásaink