Külföld

Piszkos titkokat rejteget Amerika

Elvileg az orosz-ukrán háború csak egy jó ürügy volt nekik

Az USA-nak azért kedvez a hosszú ukrajnai fegyveres konfliktus, mert az amerikai politikusok, köztük Joe Biden elnök, "piszkos titkokat" rejtegetnek ott. Ezt a véleményét Mikhail Weller író fejtette ki az RTVI "Tarts ki!" című műsorában Marianna Minskernek, írta a rtvi.com.

Piszkos titkokat rejteget Amerika
Zelenszkij és Biden
Fotó: Dimitar DILKOFF / AFP

"Már a kezdetektől fogva mondtam, hogy a Nyugatnak kedvez, hogy ez ***** hosszú legyen. Mindenekelőtt az Egyesült Államoknak, mert Ukrajnában, amely mint tudjuk, nagyon korrupt, rengeteg piszkos titkot temetnek el amerikai politikai személyiségek, kezdve a jelenlegi, úgynevezett Biden elnökkel, a kedves fiával és így tovább és így tovább" - mondta Weller.

Joe Biden fia, Hunter Biden a 2010-es években a Burisma gázkitermelő vállalat igazgatótanácsában dolgozott, míg apja alelnök volt Barack Obama kormányában. Viktor Shokin volt ukrán főügyész azt állította, hogy 2016-ban Joe Biden kérésére bocsátották el, miután büntetőeljárást kezdeményezett a Burisma vezetői ellen.

Az író szerint az USA-nak "teljesen saját számítása és teljesen saját titkos szerződései vannak, amelyeket soha nem fognak nyilvánosságra hozni".

"Biden egy ízig-vérig sáros ember, aki kenőpénzt fogadott el. És nem tudjuk, hogy a CIA igazgatója mit tárgyalt ott Moszkvában néhány hónappal 2022 februárja előtt" - érvel Weller.

"Bármelyik nap megtörténhet, hogy Biden meghal. Ne kívánjuk neki, minden ember halandó, de néha nagyon nem néz ki jól. Oroszországban bármi megtörténhet,de ahogy most halad a dolog, az a konfliktus befagyasztása. A Nyugat számára az a legfontosabb, hogy Oroszországot elválassza Kínától, hogy Oroszország ne lépjen szövetségre Kínával és Iránnal a Nyugat ellen" - tette hozzá Weller.

Kapcsolódó írásaink