Külföld

Dróntámadásokat hiúsított meg az orosz légvédelem

Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig az Azovi-tenger és a Krími Köztársaság felett fogtak el

Az orosz szárazföldet a Krím félszigettel összekötő fő hídon kedden kora reggel felfüggesztették a forgalmat – írta meg az oroszhirek.hu a híd üzemeltetőjének Telegramon megjelent közleménye alapján. A járművezetőket arra kérték, hogy őrizzék meg nyugalmukat és kövessék a közlekedésbiztonsági tisztek utasításait.

Dróntámadásokat hiúsított meg az orosz légvédelem
Az orosz szárazföldet a Krím félszigettel összekötő fő hídon kedden kora reggel felfüggesztették a forgalmat
Fotó: AFP/Alexander Nemenov

Az adminisztráció nem közölte a forgalom felfüggesztésének okát. Kijev az elmúlt hónapokban fokozta a Krím elleni rakéta- és dróntámadásokat.

Októberben több tucat ukrán drónt észleltek és semmisítettek meg a Fekete-tenger és a Krím félsziget északnyugati része felett – közölte az orosz hadsereg.

Szeptember 13-án Ukrajna cirkálórakétákkal csapást mért egy szevasztopoli hajógyárra, megrongálva két javítás alatt álló hadihajót. Kilenc nappal később egy rakéta csapódott be a Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállásán.

Ukrajna tengeri drónokkal is többször támadta Oroszország szevasztopoli kikötői infrastruktúráját. A tengeri drónok a kulcsfontosságú közlekedési infrastruktúrát vették célba, köztük a 19 kilométer hosszú krími hidat, amely egy júliusi támadás során súlyosan megrongálódott, de később kijavították, és októberben újra teljesen megnyitották.

Kapcsolódó írásaink