Külföld

Újabb orosz dróntámadás érte Ukrajnát

Az ukrán légvédelem 25 drónból 18-at semmisített meg a legutóbbi orosz éjszakai dróntámadás során, míg az orosz haditengerészet egy, a Krím félsziget irányába tartó legénység nélküli ukrán hadihajó megsemmisítéséről számolt be pénteken.

Újabb orosz dróntámadás érte Ukrajnát
Egy drónvadász csapat ukrán katonái mutatják a médiának egy állítólag lezuhant, festett, fekete színű, orosz indítású drón egy részét egy német Gepard légvédelmi harckocsi mellett Kijev külvárosában, 2023. november 30-án
Fotó: AFP/Roman PILIPEY

A kijevi légierő beszámolója szerint sikerült megsemmisíteniük az Oroszország által kilőtt két cirkálórakéta közül az egyiket. Az ukrán hatóságok közölték, hogy a drónokat délnyugat-oroszoroszági állomásokról, és a 2014-ben Oroszországhoz csatolt Krím félszigetről lőhették ki Ukrajna keleti és déli területeit célozva, a légi csapást követően káreseményről nem érkezett jelentés.

„Moszkvai helyi idő szerint nagyjából 8 órakor a Fekete-tenger nyugati részén egy legénység nélküli ukrán hadihajót fedeztek fel, amely a Krím félsziget felé tartott” – közölte a védelmi minisztérium. „A felfedezett célpontot megsemmisítették” – tette hozzá közleményében a tárca.

Kapcsolódó írásaink