Külföld

Miniszterelnöki szóvivő: Izrael mindent megtesz a gázai humanitárius segélyekért

Regev visszautasította azt a vádat, hogy az izraeli hadsereg túl keveset tenne a Gázai övezet civil lakosságának védelme érdekében

Mark Regev, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője külföldi újságíróknak kijelentette, hogy Izrael gondoskodni fog a humanitárius segélyek Gázai övezetbe jutásáról – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Miniszterelnöki szóvivő: Izrael mindent megtesz a gázai humanitárius segélyekért
Mark Regev: Izrael mindent megtesz a gázai humanitárius segélyekért
Fotó: AFP/Pool/Tolga Akmen

Mark Regev kijelentette, hogy Izrael a harcok újraindulása után, a tűzszünet összeomlását követően is gondoskodni fog a humanitárius segélyek bejuttatásáról a Gázai övezetbe.

Regev visszautasította azt a vádat, hogy az izraeli hadsereg túl keveset tenne a Gázai övezet civil lakosságának védelme érdekében a harcok közepette.

„Mindent megteszünk, hogy egyrészt különbséget tegyünk elkeseredett ellenségeink, a terroristák és a polgári lakosság között, másrészt a civilek védelme érdekében” – közölte Regev.

„Csakis a Hamász okozta a Gázai övezetben zajló háborút és a fegyverszünetet követően az ellenségeskedések kiújulását. Lakónegyedeket, kórházakat és mecseteket használ, hogy elrejtse katonai terrorgépezetét” – emelte ki az izraeli szóvivő.

„Izrael nem enged meg olyan helyzet fennmaradását, melyben a Hamász terroristái a határon vannak” - utalt az ütközőzóna esetleges létrehozására a háború végén.

„A háború hosszú lesz, és nincs időbeli korlátja” – hangsúlyozta Mark Regev a Hamász ellen az október 7-i terrortámadást követően indított harcokról.

Kapcsolódó írásaink