Külföld

Dél-Afrikában a feldühödött tömeg meglincselt hét feltételezett bűnözőt

A szóvivő szerint a rendőrség határozottan elítéli az önbíráskodást, ami súlyos bűncselekmény

Dél-Afrikában a feldühödött tömeg elfogott, megkötözött és élve elégett hét feltételezett bűnözőt - közölte vasárnap a helyi rendőrség.

Dél-Afrikában a feldühödött tömeg meglincselt hét feltételezett bűnözőt
A Johannesburg Metro Police Department (JMPD) és a Dél-afrikai Rendőrszolgálat (SAPS) hivatásos tisztjei a johannesburgi Diepsloot körzetben razziáznak a bűnözés visszaszorításáért
Fotó: AFP/Luca Sola

Mavela Masondo rendőrségi szóvivő szerint „az előzetes vizsgálatok szerint az áldozatokat a csőcselék megtámadta és megégette”. A helyszínre rendőrségi erősítést küldtek.

„Üldözték, megragadták és megkötözték, mielőtt megölték őket” – mondta egy helyi lakos, aki arra is kitért, hogy az áldozatokat „nyakláncos módszerrel” ölték meg, gumiabroncsot húztak a testükre, majd meggyújtották.

A szóvivő szerint a rendőrség határozottan elítéli az önbíráskodást, ami súlyos bűncselekmény.

Dél-Afrikában az egyik legsúlyosabb a bűnözés a világon. A Johannesburgtól északra fekvő, több mint 350 ezer lakosú, többségében feketék lakta Diepsloot nevű település vezetői azonban azt állítják, hogy a hatóságok magukra hagyták a várost.

A mintegy 60 millió lakosú országban 2023 második negyedévében naponta átlagosan 68 gyilkosságot jegyeztek fel, ami közel 20 százalékos növekedést jelent 2019 azonos időszakához képest.

Kapcsolódó írásaink