Külföld

A fogolycserék Oroszországgal folytatódnak, gyakran közvetlenül a harctéren

Az elnök elmondta, hogy az elmúlt hat hónapban Ukrajna mintegy 100 katonát tudott visszahozni a fogságból

Folytatódik a hadifogolycsere Ukrajna és Oroszország között, de nem a nyilvánosság előtt, gyakran közvetlenül a csatatéren – jelentette ki szombaton Volodimir Zelenszkij elnök az Associated Press amerikai hírügynökségnek adott interjújában, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

A fogolycserék Oroszországgal folytatódnak, gyakran közvetlenül a harctéren
Hazatért ukrán hadifogoly köszöntése (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Coordination Headquarters for Treatment of Prisoners War

A jelentés szerint Zelenszkij elmondta, hogy Ukrajna feltölti a cserealapot, a fogolycserék pedig folytatódnak. „Cserélünk. Feltöltjük a cserealapunkat, aztán cserék történnek. Nagyon gyakran cserélünk hadifoglyokat nem hangosan, nem nyilvánosan. Megmondom őszintén, közvetlenül a csatatéren cserélünk. Amikor van 10 foglyunk, és van náluk néhány a mi fiaink közül, kicseréljük őket. A parancsnokoknak erre parancsuk van, és tudják, mit kell tenni” – emlékeztetett.

Az elnök elmondta, hogy az elmúlt hat hónapban Ukrajna mintegy 100 katonát tudott visszahozni a fogságból. „Oroszország teljes körű inváziójának kezdete óta több ezer ukrán katonát sikerült kiszabadítanunk az orosz fogságból. Jelenleg több ezer ukrán harcos van fogságban” – tette hozzá Volodimir Zelenszkij.

Kapcsolódó írásaink