Külföld

Megverték a vizsgálati fogdában az ukrán elnökkel szembe került Dubinszkij parlamenti képviselőt, akinek eltört a bordája

Mentőt hívtak, amely számtalan vérömlenyt és bordatörés gyanúját igazolta

Olekszandr Dubinszkij parlamenti képviselő ügyvédei bejelentették, hogy a kijevi vizsgálati fogdában megverték védencüket, és feljelentést tettek a rendőrségen – közölte szombaton az rbc.ua hírportál a honatya Telegram-csatornájára hivatkozva, amiről a karpatalja.info is írt.

Megverték a vizsgálati fogdában az ukrán elnökkel szembe került Dubinszkij parlamenti képviselőt, akinek eltört a bordája
Olekszandr Dubinszkij ukrán parlamenti képviselő
Fotó: AFP/ NurPhoto/Sergii Kharchenko

A jelentés szerint ismeretlenek megtámadták az előzetes letartóztatásban lévő Dubinszkijt a vizsgálati fogdában. A parlamenti képviselő közlése szerint mentőt hívtak, amely számtalan vérömlenyt és bordatörés gyanúját igazolta.

Az ügyvédek elmondták, hogy a parlamenti képviselővel együtt várták a rendőrök érkezését, hogy jegyzőkönyvet készítsenek a verésről.

A hírportál a bűnüldöző szervekben lévő forrásai szerint a rendőrség megkapta a megfelelő feljelentést.

Az rbc.ua birtokába került egy feljegyzés, amit Dubinszkij írt az ügyvédeinek. Dubinszkij ügyvédei azt követelik, hogy a parlamenti képviselőt helyezzék át az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) fogdájába.

Kapcsolódó írásaink