Külföld

Lebukott Ukrajna, az őrjöngő Zelenszkij folyamatosan hazudik

A MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója a Facebook-oldalán közzétett elemzésében világossá tette, a Hamász terrortámadása nyomán az orosz–ukrán háború egyértelműen kikerült a hírek első vonalából. Ez pedig azt eredményezi, hogy az ukrán vezetés egyre durvább és hangzatosabb (ál)hírekkel kénytelen előállni – számolt be az Origo.

Lebukott Ukrajna, az őrjöngő Zelenszkij folyamatosan hazudik
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Fotó: AFP/Roman Pilipey

„Ezek közé tartoznak azok a meg nem erősített állítások, amelyek szerint a 16 év feletti tanulók behívását tervezi az ukrán vezetés, vagy az ukrán titkosszolgálatokon belüli állítólagos »alvó orosz sejtek« mozgolódásáról és egy általuk szervezendő újabb Majdanról szóló, egyértelműen valótlan állítások" – olvasható a posztban.

A Mandiner közölte, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója, Somkuti Bálint úgy látja: az első esetben Zelenszkij elnök nemcsak beismerné, hogy Ukrajna vesztésre áll a háborúban, hanem egyértelműen az ország jövőjét kockáztatná.

Somkuti szerint ezzel a lépéssel ráadásul felkínálna egy kellemetlen párhuzamot, hiszen legutóbb Németországban történt meg (1944 szeptemberében), hogy minden minden 16 és 60 év közötti férfit katonai szolgálatra hívtak be – írták.

Kapcsolódó írásaink