Külföld

Oroszország robotrepülőgépekkel támadta Ukrajna katonai infrastruktúráját

Az orosz Fekete-tengeri Flotta egyik fregattja négy manőverező robotrepülőgéppel támadta Ukrajna katonai infrastruktúráját – számolt be szerdán az orosz védelmi minisztérium.

Oroszország robotrepülőgépekkel támadta Ukrajna katonai infrastruktúráját
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Russian Defense Ministry/Handout

„A Fekete-tengeri Flotta egyik fregattjának legénysége azt a feladatot kapta, hogy a lehető legrövidebb időn belül Kalibr manőverező robotrepülőgépekkel indítson csapást az ellenséges katonai infrastruktúra ellen” – közölte a minisztérium a Telegramon.

A tárca szerint a kijelölt célpontokat eltalálták.

Az ukrán haditengerészet kedden késő este azt közölte, hogy az orosz haditengerészet kedd estétől két, összesen legfeljebb nyolc Kalibr rakétával felszerelt tengeralattjárót tart szolgálatban a Fekete-tengeren.

„A rakétafenyegetettségi szint magas” – közölte az ukrán haditengerészet a Telegramon.

A történtekkel párhuzamosan az orosz légvédelmi erők megsemmisítettek egy Ukrajna által indított, Moszkva felé repülő drónt. Erről szerdán Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere számolt be.

A drónt a Moszkva környéki Podolszk körzet felett megsemmisítették – közölte Szobjanyin a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

„Az előzetes információk szerint nem történt kár, illetve nincs áldozat a helyszínen, ahol a roncsok lezuhantak” – tette hozzá a városi elöljáró.

Kapcsolódó írásaink