Külföld

Orosz katonák mentenek meg egy sebesült ukránt a fronton + VIDEÓ

Orosz katonák mentettek ki egy sebesült ukrán katonát, aki a Donbasszban a senki földjén rekedt – derül ki egy új, a közösségi médiában megjelent videóból, írja az Oroszhírek.

Orosz katonák mentenek meg egy sebesült ukránt a fronton + VIDEÓ
Sebesült ukrán katona egy kötözőhelyen (képünk illusztráció)
Fotó: Yevhen Titov / Anadolu Agency via AFP

A kétperces felvételt, amelyet eredetileg Dmitrij Zimenkin orosz haditudósító tett közzé vasárnap, azt az incidenst mutatja, amely a frontvonalban lévő Klescsejevka (Kliscsijivka) falu közelében történt, mintegy 10 kilométerre délnyugatra a donbasszi Artyomovszk (Bahmut) várostól, amelyet az orosz csapatok idén tavasszal foglaltak el hónapokig tartó harcok után – írták.

A videón több orosz katona látható, amint egy enyhén erdős területen tevékenykedik; a szolgálat egyik tagja arra utasít egy tucatnyi méterre fekvő ukrán harcost, hogy álljon fel, és emelje fel a kezét.

„Ha megmozdulsz, lelőlek” – mondja egy orosz katona, miközben közelebb megy.

Az orosz tovább kérdezi: „Hányan vannak itt? Kettő? Milyen messze vannak? Húsz méterre? Lőni fognak?” Az ukrán katona válaszai nem hallhatóak. Az orosz katona ezután utasítja ukrán kollégáját, hogy kússzon oda hozzájuk egyedül. „Ha nem teszed, könnyebb lesz csak úgy leütni téged” – teszi hozzá.

Amikor azonban az ukrán katona nem képes engedelmeskedni a parancsnak, a videót rögzítő orosz katona feláll, és óvatosan odalép ellenfeléhez, akinek láthatóan lábsérülése van, és azt mondja neki, hogy ragadja meg a fegyverének csövét, hogy evakuálhassák – írták.

„Nagyon fáj” – mondja az ukrán.

Mivel azonban az ukrán nem tudja erősen megragadni a puskát, az orosz katona a kezénél fogva vonszolja ki a fájdalomtól síró foglyát a veszélyes zónából, később egy másik katona is segít neki – írja a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink