Külföld

Februárig bírhatja a fronton Ukrajna

Ez nagyban függ a nyugati támogatásoktól

Ukrajna februárnál tovább nem tud kitartani az orosz–ukrán háborúban – legalábbis így vélekedik Larry Johnson, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt elemzője a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjúban – közölte a Magyar Nemzet.

Februárig bírhatja a fronton Ukrajna
Egy ukrán katona, a 63 páncélos dandár tagja, tankja elhagyására készül A háború már rég véget érhetett volna, de az amerikaiak ezt nem akarták
Fotó: AFP/Anadolu/Diego Herrera Carcedo

Ukrajna tényleges képessége arra, hogy ellenálljon ebben a konfliktusban, januárra, de legkésőbb februárra megszűnik – mondta a szakértő.

Johnson szerint ennek az előrejelzésnek a fő tényezője a Nyugat vonakodása attól, hogy továbbra is pénzügyi támogatást nyújtson Ukrajnának.

A műsorvezető kérdésére, hogy mikor ismerik fel az amerikai hatóságok Kijev vereségét, az elemző azt mondta, hogy Joe Biden kormánya ezt a valóságot a végsőkig tagadni fogja. Kiemelte azt is, hogy az amerikai elit annyira meg van győződve arról, hogy ők uralják az Egyesült Államokat és elnyomják Oroszországot, valamint Kínát, hogy soha nem fognak változtatni az álláspontjukon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink