Külföld

Naranja legendája címmel mesekönyvet írt a 2020-as választásokról egy republikánus szenátor

Ha még mindig vannak kétségei a 2020-as elnökválasztással kapcsolatban – és ezeket a kétségeket szeretné átadni kisgyermekének –, akkor Anna Paulina Luna képviselőnő megírta a tökéletes gyermekkönyvet az ön számára – írta a Naranja legendájáról szóló kritikájában a Business Insider újságírója.

Naranja legendája címmel mesekönyvet írt a 2020-as választásokról egy republikánus szenátor
A Naranja legendája mesés formában dolgozza fel a 2020-as amerikai választások történetét, úgy, ahogy a republikánusok egy része látja
Fotó: Instagram/Anna Paulina Luna

A floridai republikánus október végén adta ki a Naranja legendája című könyvet, amelyet férjével, Andrew Gamberzkyvel közösen írt. A könyv alig néhány héttel azután jelent meg, hogy ő lett a 12. kongresszusi képviselő, aki hivatali ideje alatt szült.

Luna tavalyi kongresszusi megválasztása óta azzal szerzett hírnevet magának, hogy kezdetben nem támogatta Kevin McCarthy házelnöki jelölését, hogy ő vezette a kaliforniai Adam Schiff demokrata képviselő elmarasztalására tett erőfeszítéseket és hogy szorgalmazta egy, az ufókat vizsgáló különbizottság létrehozását.

Luna könyve, amely „lazán kapcsolódik” a 2020-as választásokhoz, arról szól, hogyan küzd egymással Señor Banana és Naranja „Gyümölcsország”, egy fiktív, különböző gyümölcsök által lakott sziget elnökségéért.

Naranja egy narancs, amely nagyon hasonlít Donald Trump korábbi elnökre, míg Señor Banana Joe Biden elnök leképeződése – egészen addig a hajlamáig, ahogyan a kis eprecskék haját „szaglássza”, és rendre a „Gyerünk, ember!” kifejezést használja.

„A baloldal szeret gúnyneveket kitalálni, és Trumpra is ráaggatták, hogy ő a narancsos ember" – mondta Luna „Naranja” karakteréről egy podcastben. „Amire rájöttem, hogy amikor elveszed tőlük ezt a hatalmat, és ellenük fordítod, akkor hasznot tudsz húzni abból, hogy pozitív módon osztod meg ezt az üzenetet” – tette hozzá.

A narancs végül nem nyeri meg a versenyt, ahogy Trump sem nyerte meg a 2020-as választást, de Luna – a keményen jobboldali House Freedom Caucus tagja, aki azt állította, hogy Trump valójában megnyerte a 2020-as választást – úgy írta meg a könyvet, hogy az olvasó azt érezze, Naranja az igazi győztes, a népszerűbb versenyző, aki biztosan megnyerte volna a versenyt, ha nincs a káliummal teli vetélytársának aljas akciója.

Pontosabban a verseny úgy kezdődik, hogy Señor Banana tervet sző, és kijelenti, hogy „semmiképp sem hagyom, hogy az a nagy narancs nyerjen”, és ez a terv a következő 30 oldal során válik valóra, amikor a banán hátulról meglöki ellenfelét, megszegi a verseny szabályait azzal, hogy átkatapultál egy cseresznyés gödörön, és egy másik versenyzőt a csokoládéfondü-folyóba lök.

A könyv csúcspontja az, amikor Señor Banana kidobja Lady Manzanát, a versenyt felügyelő, koronás zöld almát egy léghajójából, és egy szikla szélén hagyja lógni.

Naranja, aki szilárdan vezet, önzetlenül visszafordul, és megmenti az almát, gyakorlatilag szabad utat adva a Bananának, hogy megnyerje a versenyt, így mindenki szívében a narancs az igazi győztes.

„Nem érdekel minket, ki nyerte a mai versenyt” – jelentik ki a gyümölcsök, köztük a „második világbor” veteránjaiként ábrázolt mazsolák egy csoportja a könyv utolsó oldalán. „Szívünk mélyén ti érdemeltétek ki az első helyet”.

„Ez tényleg, azt hiszem, fontos lecke a gyerekek számára, hogy a helyes cselekedetekre összpontosítsanak, de elég sok kötődése van ahhoz is, ami 2020-ban történt” – mondta Luna a már említett podcastben. „Szerintem úgy magyarázza el, hogy a gyerekek is megértsék” – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy a képviselőnő legalább 5000 dollár előzetes jogdíjat keresett a pénzügyi közzététele szerint, Luna könyve valószínűleg nem lesz bestseller. Jelenleg a 277 007. helyen áll az Amazonon.

Kapcsolódó írásaink