Külföld

A Hamász támadásának színhelyeiről nevezte el újszülöttjét sok izraeli

Az 1946-ban alapított Beeri kibucot annak idején Berl Kacnelzon munkás-cionista íróról nevezték el

Az elmúlt hetekben a Hamász iszlamista palesztin szervezet október 7-i Izrael elleni támadásainak színhelyeiről nevezte el újszülöttjét több izraeli szülő – közölte a belügyminisztérium.

A Hamász támadásának színhelyeiről nevezte el újszülöttjét sok izraeli
Egy kibuc a támadás után
Fotó: Gil Cohen-Magen / AFP

A tárca csütörtöki közleménye szerint negyvenöt kisbaba – 34 kisfiú és 11 kislány – kapta a Beri nevet, arról a Gázai övezet közelében található kibucról, ahol az egyik legsúlyosabb mészárlás folyt: nyolcvanöt lakosát ölték meg, harminc másikat feltehetőleg túszul ejtettek.

Az 1946-ban alapított kibucot annak idején Berl Kacnelzon munkás-cionista íróról (1887-1944) nevezték el, akinek héberül Beri volt a neve.

Az erő jelentésű Óz férfinevet az elmúlt hetekben negyvenkilenc fiú és egy lány kapta, a Nir Óz és a Nahal Óz kibucokról, ahol szintén gyilkoltak az iszlamista fegyveresek.

Nir Óz kibucban a négyszáz lakó közül mintegy harmincat gyilkoltak meg, és körülbelül hetvenet ejtettek túszul. A közlemény szerint nyolc csecsemő a Nir nevet kapta.

Három kislány a Nova nevet kapta a zenei fesztivál után, amelyen a Hamász terroristái a legutóbbi adatok szerint 364 embert mészároltak le.

Október 6-án és 7-én több mint háromezer ember vett részt a Tribe of Nova elnevezésű izraeli technozenei fesztiválon, a résztvevők mintegy 10 százaléka vesztette életét.

Kapcsolódó írásaink