Külföld

Ettől félt Amerika: óriási hadgyakorlatot tartanak az oroszok és legújabb, hatalmas szövetségesük

Közös hadgyakorlatot tart a Bengáli-öbölben az orosz Csendes-óceáni Flotta és az indiai haditengerészet – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium, olvasható az origo.hu-n megjelent hírben.

Ettől félt Amerika: óriási hadgyakorlatot tartanak az oroszok és legújabb, hatalmas szövetségesük
A gyakorlaton orosz részről az Admiral Tribuc nagy tengeralattjáró-elhárító hajó és a Pecsenga közepes tengeri tanker vesz részt, amely hétfőn futott be Visákhapatnam kikötőjébe
Fotó: AFP/NurPhoto/Niharika Kulkarni

A gyakorlaton orosz részről az Admiral Tribuc nagy tengeralattjáró-elhárító hajó és a Pecsenga közepes tengeri tanker vesz részt, amely hétfőn futott be Visákhapatnam kikötőjébe.

Objektum doboz

Indiai részről a manőverekbe a Ranvidzsaj rombolót és a Kiltan korvettet, valamint repülőgépeket és helikoptereket vontak be.

A KÉTNAPOS GYAKORLAT CÉLJA OROSZORSZÁG ÉS INDIA HADITENGERÉSZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK ÁTFOGÓ FEJLESZTÉSE ÉS ERŐSÍTÉSE,

a globális fenyegetések közös elhárítása, és a polgári hajózás biztonságának biztosítása az ázsiai–csendes-óceáni térségben.

Objektum doboz

A KÉT ORSZÁG TENGERÉSZEI KÖZÖS MANŐVEREZÉST HAJTANAK VÉGRE KÜLÖNBÖZŐ ALAKZATOKBAN, LÉGVÉDELMI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS GYAKORLATOT TARTANAK.

A tervek szerint gyakorolják a készletek menet közben történő feltöltését és a fedélzeti helikopterek együttes használatát.

Kapcsolódó írásaink