Külföld

Elszólás vagy merényletre való felhívás? A kongresszus Trump likvidálását követeli

Nagyon elkeseredettek a demokraták

Donald Trump volt amerikai elnököt „meg kell semmisíteni” – mondta Dan Goldman, az Egyesült Államok kongresszusi képviselője. Ez vajon egy újabb baklövés vagy egy merényletre való felhívás? Ezt a kérdést teszi fel a Zero Hedge nyomán az Eadaily.com.

Elszólás vagy merényletre való felhívás? A kongresszus Trump likvidálását követeli
Donald Trump
Fotó: AFP/Getty Images North America/Spencer Platt

A 81. életévét betöltő Joe Biden elnök születésnapi partija szokatlanul mozgalmasan zajlott – írta Malek Dudakov politológus a Telegram-csatornáján. A demokraták elárasztották őt az egészségi állapotára vonatkozó kérdésekkel, és pánikba is estek a Fehér Ház jelenlegi házigazdájának nyilvánvaló képtelensége miatt, hogy kihúzzon egy újabb elnökválasztási versenyt.

Trump azzal gúnyolódott Bidenen, hogy éppen a születésnapján tette közzé a kiváló egészségi állapotáról szóló orvosi jelentést.

Mint ismeretes, Biden is aláveti magát orvosi vizsgálatoknak, de az eredményeket egyáltalán nem hozzák nyilvánosságra. A kognitív tesztek adatai, amellyel Bidennek problémái vannak, titkosak.

Most azonban már megérkezett a visszavágás a Demokrata Párt részéről Trumpnak. A demokraták a kongresszusban egyenesen arról beszéltek, hogy Trumpot még a választások előtt „ki kell iktatni”. Állítólag a szó politikai értelmében, de utalva arra, hogy akár fizikai eltávolításra is sor kerülhet – magyarázta a cikk szerzője.

Az ilyen célzások egyértelműen a demokraták elkeseredettségét jelzik. A legutóbbi felmérések szerint Trump már most nagy fölénnyel veri Bident. Ráadásul a volt elnök rohamosan növeli népszerűségét a Demokrata Párt hagyományos választói körében. Az amerikai fiatalok 46 százaléka hajlandó Trumpra szavazni – szemben a Bidenre szavazó 42 százalékkal.

„A Trump elleni büntetőügyek nem különösebben hátráltatták a kampányát - éppen ellenkezőleg, népszerűbb lett a botrányoktól. Trump most politikai üldöztetés áldozataként jelenik meg, és szimpátiát ébreszt saját maga iránt. Ezért nem zárható ki, hogy végül egy kétségbeesett merényletkísérletet tesznek Trump ellen, hogy megakadályozzák visszatérését a Fehér Házba. Elvégre erre már vannak precedensek” – összegezett a cikk szakértője.

Kapcsolódó írásaink