Külföld

Az ukránok szerint a háború sikeressége érdekében kell lecserélni a vezetőket

Umerov: A döntés még nem született meg, de mindent megteszünk a hatékonyság növelése érdekében

Az ukrán parancsnokok lecserélésével kapcsolatban nem született döntés, de ha lesznek ilyen változások, arról a lakosságot tájékoztatni fogjuk – jelentette ki kedden Rusztem Umerov védelmi miniszter a német kollégájával, Boris Pistoriusszal tartott közös kijevi sajtótájékoztatóján, számolt be az rbc.ua hírportál, amiről a karpatalja.info is írt.

Az ukránok szerint a háború sikeressége érdekében kell lecserélni a vezetőket
Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter
Fotó: AFP

A jelentés szerint Umerov megkerülte a közvetlen választ arra az újságírói kérdésre, hogy leváltják-e Szerhij Najevet, az ukrán fegyveres erők egyesített erőinek parancsnokát és Olekszandr Tarnavszkijt, a Tavrija hadműveleti csoport parancsnokát. „A téma, ami a parancsnokváltást érinti, átmegy minden olyan paraméteren, amit a belső körünkben tárgyalunk. Ezzel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy a döntés még nem született meg, de mindent megteszünk a hatékonyság növelése érdekében. És ha ez megtörténik, akkor nagyon nyíltan kommunikálunk önökkel” – mutatott rá.

Rusztem Umerov hozzátette: ha ilyen dolgok történnek, mindenekelőtt a parancsnokok leváltása, akkor az „vagy a korábban felvetődött problémák miatt történik, vagy a nagyobb hatékonyság érdekében fontoljuk meg”.

Kapcsolódó írásaink