Külföld

Az oroszok már egy kannibált is ráeresztettek az ukránokra

Elmondása szerint fél évet harcolt Ukrajnában

Egy 2010-ben elítélt orosz kannibál gyilkos is elment Ukrajnába harcolni, amelyről a Meduza is beszámolt.

Az oroszok már egy kannibált is ráeresztettek az ukránokra
Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Anadolu/Diego Herrera Carcedo

A Volga menti Jaroszlavl városában november közepétől a helyiek egy furcsa, feketébe öltözött férfire lettek figyelmesek, aki gyakrabban volt részeg, mint nem, és arról beszélt, hogy fél évig Ukrajnában harcolt – írja a Meduza cikke alapján a HVG.

A férfiről gyorsan kiderült, hogy nem más, mint Nyikolaj Ogolobjak, aki a 2000-es évek közepén tagja volt egy, a város tinédzsereiből szerveződő sátánista szektának. 2008 nyarán meggyilkoltak négy tinédzsert, a holttesteiket megcsonkították, a szíveket és a nyelveket megették.

Amikor elfogták őket, Ogolobjakot húsz év börtönre ítélték, ám közbejött a háború, és Nyikolaj szolgálatot vállalt a Védelmi Minisztérium által a Wagner mintájára létrehozott Z-rohamosztagban, ahol bűnözők félévi szolgálatért cserébe mentesülhettek a hátralévő büntetésük letöltése alól.

A 76.ru nevű portálnak az édesapja úgy nyilatkozott, fia fél évig szolgált a fronton. „Sérülése után rokkanttá vált. Tud járni, de nagyon rosszul van. Egyelőre nem tud dolgozni, csak lábadozik” – mondta. A portál szerint az édesapa tagadta azokat a híreket, miszerint fia feketébe öltözve, ittasan járkál az utcán.

Az oroszok nem csak a fegyvereikkel tesznek nagy erőbedobásokat a fronton. A Wagner-harcosok jelenléte köztudott, de a Z-rohamosztag és a csecsenek is mellszélességgel állnak az orosz hadierő mellett.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink