Külföld

Hidvéghi Balázs: Írásbeli kérdéssel fordul a Fidesz az Európai Bizottsághoz Alex Soros kijevi tárgyalásai kapcsán

A Fidesz írásbeli kérdéssel fordul az Európai Bizottsághoz, miután Soros György fia ukrán állami vezetőkkel tárgyalt Ukrajna EU-csatlakozásáról – közölte Hidvéghi Balázs, a kormánypárt európai parlamenti képviselője az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Hidvéghi Balázs: Írásbeli kérdéssel fordul a Fidesz az Európai Bizottsághoz Alex Soros kijevi tárgyalásai kapcsán
Alexander Soros mögött európai uniós zászló volt a tárgyalás alatt
Fotó: NorthFoto

Hidvéghi Balázs felidézte: november 8-án „dicsekedett el” Soros György fia, Alex Soros a közösségi oldalán, hogy magas rangú, ukrán állami vezetőkkel tárgyalt Ukrajna EU-csatlakozásáról. A fotókon az is látszik, hogy míg az ukrán miniszterelnök mögött ukrán, addig Alex Soros mögött európai uniós zászló van, azt a nyilvánvaló látszatot keltve, hogy Alex Soros az unió nevében tárgyalt – mondta az EP-képviselő, megjegyezve, „na ilyen se volt még”.

„Azt tudjuk, hogy Soroséknak sok szövetségesük van Brüsszelben, ahogy azt is, hogy pénzügyi érdekük fűződik Ukrajna EU-csatlakozásához a befektetéseik miatt, de azért az még sincs rendben, hogy egy senki által meg nem választott, amerikai üzletember tárgyaljon ukrajnai kormánytagokkal az uniós tagságról” – fogalmazott Hidvéghi Balázs. Hozzátette, a Fidesz írásbeli kérdésére „Brüsszelnek tisztáznia kell ezt, főként annak fényében, hogy a bizottság tagjai rendszeresen egyeztetnek a Soros-hálózat új vezetőjével”.

Kapcsolódó írásaink